Chirurgie generală

Chirurgia generală este specialitatea care se ocupă cu diagnosticul și tratamentul afecțiunilor chirurgicale ale abdomenului precum și a altor afecțiuni chirurgicale care fac obiectul altor specialități, ce necesită tehnici speciale, cum ar fi traumatisme, afecțiuni vasculare, urologice, toracice, endocrine, ginecologice sau chirurgie oncologică etc.

Din chirurgia generală s-au desprins majoritatea specialităților chirurgicale ce în prezent sunt specialități de sine stătătoare, cum ar fi chirurgia pediatrică, chirurgia toracică, urologia și altele.

Chirurgii generaliști utilizează tehnici diferite pentru anumite intervenții chirurgicale, în funcție și de competențele (studiile suplimentare) pe care aceștia le au. Între tehnicile folosite se pot menționa, chirurgia clasică (deschisă) sau chirurgia laparoscopică (efectuată cu ajutorul unei linii de laparoscopie) ce este considerată ca fiind o tehnică chirurgicală minim invazivă.

Echipa noastră de chirurgi generaliști este formată de medici cu grade universitare și o vastă experiență în secții importante de chirurgie generală din țară și din străinatate.

În cadrul blocului operator, în cele 3 săli de operație, tehnologia ultramodernă de care acestea dispun asigură intervenția cu succes atât în cazuri cu o complexitate medicală scăzută, cât și în cele mai dificile. Astfel, linia de laparoscopie Stortz facilitează pacienților noștri accesul la operații minim invazive, ceea ce presupune pentru aceștia un grad sporit de confort și siguranță.

Vezi toti medicii din Spital MEDAS.

Vezi lista completă de servicii chirurgie generală.