Anestezie și terapie intensivă

Anestezia şi terapia intensivă este specialitatea medicală care asigură, prin mijloace farmacologice şi tehnice specifice, atât condiţiile necesare pentru desfăşurarea actului chirurgical, a îngrijirii perioperatorii şi a altor proceduri diagnostice/terapeutice, cât şi suportul indispensabil pacientului critic pentru evaluarea şi tratamentul disfuncţiilor/leziunilor de organ.

Se poate spune că secţia de anestezie şi terapie intensivă a unui spital reprezintă "coloana vertebrală" a acestuia.

Secţiile de terapie intensivă sunt pregătite pentru a putea admite inclusiv pacienţi cu funcţii alterate sau organe lezate, care le pun viaţa în primejdie. 

Din acest motiv secţiile de terapie intensivă sunt dotate cât se poate de bine. Înscriindu-se în aceeaşi idee, Spitalul MEDAS beneficiază de o secţie de anestezie şi terapie intensivă dotată cu ultima tehnologie în domeniu, incluzând aici ventilaţia pentru suplinirea funcţiei respiratorii şi sistemul centralizat de monitorizare a cât mai mulţi parametri (tensiune arterială, alură ventriculară, saturaţia sângelui în oxigen şi CO2, măsurarea pH sângelui, presiuni în cavitatile inimii, etc).

Vezi toti medicii din Spital MEDAS.