Detoxifierea in cinci paşi

Primăvara este cel mai bun anotimp pentru o revigorare a corpului din interior. Iată câţiva paşi simpli de urmat:

1. Apă plată cu lămâie

Când te trezeşti dimineaţa, inainte de micul dejun, incearcă să bei pe stomacul gol un pahar mare de apă plată, la temperatura camerei, in care ai pus sucul de la o jumătate de lămâie. Este important ca apa să nu fie rece, deoarece mâncărurile şi băuturile reci ingreunează procesul de digestie. 
Inainte de a bea, lasă 15-20 de minute să se scurgă de cand ai adăugat sucul de lămâie. 

Beneficii: lămâia este un detoxifiant natural ce alcalinizează apa. Pe lângă asta, sucul de lămâie conţine vitamina C, potasiu şi multe alte elemente ce ajută la creşterea imunităţii, stimulează activitatea hepatică şi inlătură senzaţia de foame. 

2. Seminţe de fenicul

Dacă iţi place să ciuguleşti câte ceva intre mese, incearcă să inlocuieşti ceea ce mănânci de obicei cu seminţele de fenicul. 

Beneficii: seminţele de fenicul sunt puternic antioxidante şi conţin elemente ce imbunătăţesc digestia.

3. Probioticele

Acestea pot fi găsite in iaurturi sau chiar şi ca suplimente ce se pot adăuga in sucuri naturale sau in shake-uri. 

Beneficii: probioticele sunt aşa-numitele "bacterii bune" ce au rolul de pansament gastric şi ajută la eliminarea toxinelor.  

4. Ceai de museţel

Este bine să termini ziua cu o cană de ceai de museţel. 

Beneficii: ceaiul de museţel nu numai că te ajută să dormi mai bine, dacă ai probleme cu insomniile, dar are şi rolul de a te ajuta să digeri mai bine cina. 

5. Dacă ţi-e pofta de dulce, numai ciocolată neagră! 

In ceea ce priveşte ciocolata neagră, este bine să incerci să mănânci numai ciocolată neagră al cărei procent de cacao să depăşească 75%. 

Beneficii: efectele antioxidante