5 moduri prin care iti poti imbunatati starea de bine fara pic de efort!

5 moduri prin care iti poti imbunatati starea de bine fara pic de efort! 

1. Spala-te cat mai des pe maini! 
Nu degeaba aceasta idee este amintita peste tot, ci pentru ca si in ziua de astazi ramane cea mai eficienta metoda de combatere a infectiilor! Spalarea mainilor impiedica transmiterea germenilor si a bacteriilor de la o persoana la alta. Si totodata vei evita sa iei multe dintre virozele de sezon. 
 
2. Tine-ti memoria in forma cu diverse jocuri! 
Fie ca alegi rebus, sudoku sau alt joc, toate iti tin mintea in forma. Gandeste-te la ele ca la niste exercitii pentru antrenamentul mintii.. Studiile au aratat ca jocurile care implica grafica 3 D ajuta la o memorie mult mai buna, asa ca si unele jocuri pe calculator pot fi benefice! 
 
3. Ai grija de nutritia ta!
O alimentatie bogata in fructe, legume si cereale integrale este esentiala pentru sanatatea ta.  Daca mananci echilibrat, respectand principiile nutritionale, sunt sanse mari sa iti iei din mancare toate mineralele si vitaminele de care are atata nevoie corpul tau. Dar daca simti ca ceva nu este in regula, fie ca este o oboseala inexplicabila, fie ca este orice alt simptom, trebuie sa mergi la medic si acesta iti va recomanda investigatiile necesare si apoi tratamentul care poate include suplimente alimentare cum sunt vitaminele sau mineralele. 
 
4. Fii recunoscator!
A fi recunoscator pentru lucrurile cele mai simple, este o metoda usoara de a-ti imbunatatii starea de bine. Acorda 5 minute zilnic pentru a te gandi la ceea ce este bine in viata ta si astfel, vei putea sa te focuseszi mai mult pe asta decat sa te stresezi din cauza partilor negative. 
 
5. Mediteaza!
Petru meditatie nu iti trebuie scoala sau cursuri costisitoare. Tot ce trebuie sa faci este sa te asezi intr-o pozitie confortabila, inchide ochii si incearca sa nu te gandesti la nimic in timp ce te concentrezi asupra respiratiei. Fa asta zilnic, vreme de cateva minute si vei constata in cel mai scurt timp ca gradul de stress si anxietate a scazut considerabil, iar starea ta de bine se imbunatateste pe zi ce trece!